امور کنسولی
درخواست صدور شناسنامه برای همسر خارجی مرد ایرانی

درخواست صدور شناسنامه برای همسر خارجی مرد ایرانی

درخواست صدور شناسنامه برای همسر خارجی مرد ایرانی

 - درخواست صدور شناسنامه برای همسر خارجی مرد ایرانی (مشمول بند 6 ماده 976 قانون مدنی) می‌بایست همزمان و یا پس از ثبت ازدواج ایرانی صورت پذیرد.

 - بر اساس بند 6 ماده 976 قانون مدنی این قبیل بانوان پس از ثبت ازدواج تبعه ایران محسوب می‌شوند و برای آنان شناسنامه و گذرنامه ایرانی صادر می‌شود. برای اطلاع از چگونگی ثبت ازدواج به قسمت "ثبت ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی" مندرج در بخش "ثبت ازدواج" رجوع نمایید.

 مدارک لازم:

 1- تکمیل مشخصات فردی در صورت نداشتن پرونده کنسولی.

 حضور زوجین به منظور تکمیل پرسش‌نامه درخواست صدور شناسنامه.

 2- تکمیل فرم درخواست صدور شناسنامه  توسط زوجین (فرم‌های ثبت ازدواج همسر خارجی )

 3- اقامت داشتن در حوزه نمایندگی 

 4- اصل و تصویر گواهی ازدواج محلی با مشخصات کامل پدر و مادر  زوجین  (اصل آن در نمایندگی ضمیمه پرونده می‌گردد.)

 - متقاضیانی که ازدواج خود را در خارج از حوزه نمایندگی ثبت کرده‌اند، لازم است گواهی ازدواج محلی خود را به تأیید و ترجمه سفارت کشور محل ازدواج و سپس وزارت امور خارجه کشور محل حوزه نمایندگی و یا سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسانند.

 - ثبت ازدواج در نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران بدون گواهی ازدواج شرعی و تأییدیه ثبت ازدواج نزد مقامات ذیربط حتی زوجین ایرانی، امکان‌پذیر نیست. بنابراین متقاضیان می‌بایست ابتدا ازدواج شرعی و قانونی را انجام و با ارایه مدارک کامل به نمایندگی مراجعه نمایند.

 5- ارایه 3 قطعه عکس زوجه با حجاب اسلامی

 عکس‌ها باید در قطع 4 در 3  جدید، یکسان، از نزدیک، غیرفوری، مات، بدون کلاه و عینک، تمام رخ و از روبرو، بریده شده و زمینه روشن و عکس خانم‌ها با رعایت حجاب اسلامی باشد.

 6- ارایه اصل  گواهی ولادت  

 - افرادی که در خارج متولد شده‌اند می‌بایست گواهی ولادت را از کشور مربوطه اخذ و به تأیید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسانند.

 - چنان چه دارای فرزند هم هستند برای صدور شناسنامه هر یک از آن‌ها نیز نیاز به اصل گواهی ولادت  می باشد.

 7- درصورت تمایل زوجه به برخورداری از نام خانوادگی زوج در شناسنامه ایرانی تکمیل فرم (فرم‌های ثبت ازدواج همسر خارجی ) الزامی است.  اگر در گواهی ولادت نام خانوادگی متقاضی همان نام خانوادگی شوهر ایرانی باشد، در این حالت نیازی به درخواست تغییر نام خانوادگی نیست.

 8- اصل مدرک اقامتی و تصویر آن

 9- پرداخت مبلغ مربوطه به حساب نمایندگی بابت هزینه صدور شناسنامه و در صورت درخواست برای تغییر نام زوجه  مبلغ دیگری به مبلغ فوق اضافه می گردد.)

 توضیحات مهم:

 - تغییر نام کوچک (نام اول) بانوان مشمول بند 6 ماده 976 قانون مدنی منوط به ارایه گواهی ولادت معتبر محلی با نام جدید یا موافقت‌نامه کتبی مقامات ذی‌صلاح کشور متبوع مشمول مبتنی بر تغییر نام وی (برای مثال از ماریا به فاطمه) خواهد بود. در این حالت چنان‌چه موافقت‌نامه مزبور قبل از صدور شناسنامه ارایه گردد، شناسنامه با نام جدید تنظیم خواهد شد ولی اگر موافقت‌نامه بعد از صدور شناسنامه ارایه شود، می‌بایست برای تغییر نام همانند شرح مندرج در قسمت "تغییر نام" عمل شود.

 - پس از دریافت شناسنامه خود، مشخصات نوشته در آن (نام و نام خانوادگی، تاریخ و محل تولد، نام و تابعیت پدر و مادر، نام و مهر و امضای مأمور) را با مشخصات مندرج در گواهی ولادت مطابقت دهید، چنان چه در شناسنامه صادره اشتباهی مشاهده نمودید مراتب را در اسرع وقت به مأمور صادر کننده اعلام کرده تا نسبت به اصلاح اشتباه اقدام نماید.

 - اگر مشمول و شوهر ایرانی وی دارای فرزند مشترک باشند بر اساس موارد مندرج در قسمت "صدور شناسنامه برای افراد زیر 15سال" می‌توانند هم‌زمان برای فرزند(ان) خود درخواست صدور شناسنامه نمایند.